Jadłospis
Jadłospis na tydzień: 29.04. - 03.05.
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek |
Chleb wiejski z masłem, szynka gotowana z indyka, ogórek zielony. Herbata. Woda mineralna. Sok owocowy. |
Zupa pomidorowa z ryżem. Kluski na parze z polewą czekoladową. Kompot truskawkowy |
Wek z masłem, serek wiejski, papryka czerwona. Melisa z miodem/kawa zbożowa - do wyboru. Jabłko |
Alergeny 1,7 |
Alergeny 1,3,7,9 |
Alergeny 1,7 |
|
Wtorek |
Wek z masłem, żółtym serem, pomidor. Herbata owocowa/kawa zbożowa |
Zupa jarzynowa z ziemniakami. Potrawka z kurczaka, ryż paraboliczny, fasolka szparagowa. Kompot z owoców leśnych |
Koktajl owocowy. |
Alergeny 1,7 |
Alergeny 1,7,9 |
Alergeny 7 |
|
Środa |
1 MAJA - DZIEŃ WOLNY |
|
|
Czwartek
|
Chleb wiejski z masłem, |
Zupa kukurydziana z mięsem. |
Pieczywo ryżowe |
Alergeny 1,4,7 |
Alergeny 1,7,9 |
Alergeny 3,7 |
|
Piątek |
3 MAJA - DZIEŃ WOLNY |
|
|
Jadłospis może ulec zmianie.
* * *
Alergeny:
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne